Kulcsár Péter

Kulcsár Péter – Masszőr

16 évvel ezelőtt indult segítői pályám, ekkor kezdtem meg tanulmányaimat a Nemzetközi Pető Intézetben, ahol konduktori diplomát szereztem. Ezután tapasztalataimat külföldön (USA, Egyesült Királyság, Németország, Norvégia, Svédország, Marokkó, Kína) bővítettem és kamatoztattam.

A  főiskolai évek alatt ismerkedtem meg a Tuina masszázzsal Han Kui-Yuan Mester tanfolyamán. Akkor még nem sejtettem, hogy évekkel később milyen fontos szerepet tölt majd be az életemben ez a több ezer éves kínai gyógymód. Papp János kínai orvos és Lu Guangyi tuina orvos tanítványaként sikerült elmélyednem a hagyományos kínai orvoslás csodálatos világában és megszereznem tuina-terapeuta végzettségem.

2018-ban találkoztam Horváth Csabával, neki köszönhetem, hogy megismertem az SI-terápiát, ezt az egyedülálló japán gerinckezelést. Nagy hatást tett rám ez a lágy kezelési metódus, szélesítette szemléletemet és sokat finomított az általam alkalmazott technikákon.

2019-ben kezdtem meg craniosacralis biodinamika tanulmányaimat, amely tovább segíti fejlődésemet a gyengéd, lágy kezelési módszerek útján. A hagyományos kínai orvoslás szemlélete és komplexitásának bölcsessége további, folyamatos fejlődésre ösztönöz, ezért tanulmányaimat jelenleg is ebben az irányban folytatom 2020-tól, Dr. Wang Yu Cai Hagyományos kínai orvos tanítványaként.