Akupunktúra

Az akupunktúra a Hagyományos Kínai Orvoslás egyik alapvető kezelési módszere. A szervezetet behálózó energiacsatornák (meridiánok) megfelelő pontjait tűvel stimulálva helyreállíthatók a szervezet elváltozásai. Az akupunktúra a kóros folyamatok megállítására illetve visszafordítására alkalmas, célja az élettani folyamatok helyreállítása és a test újraharmonizálása.

Akupunktúra alkalmával a meridiánokon lévő akupunktúrás pontok megszúrása hajszálvékony steril (egyszer használatos) tűkkel történik, amelyeket a bőr alatti szövetek különböző rétegeibe szúrunk. A kezelés nem fájdalmas, a páciens mindössze enyhe feszítést érezhet egy-egy pont beszúrásánál, ám ez az érzés néhány másodperc után elmúlik. A páciens könnyen ellazul, halk relaxáló zene mellett kellemesen pihen. A kezelés szeparáltan, különálló kabinokban történik.
Az akupunktúrát kúraszerűen alkalmazzuk, különösen a krónikus problémák esetében. Hetente legalább 2 alkalom ajánlott.

A kezelés mentes mindenfajta mellékhatástól, helyreállítja a szervezet energiarendszerét, erősíti az immunrendszert és adott esetben csillapítja a fájdalmat.

Az akupunktúra segítségével eredményesen kezelhető betegségek:

 • mozgásszervi problémák
  pl: nyak-, váll-, gerinc-, derék-, térd fájdalmak és elváltozások, izomproblémák.
 • belgyógyászati gondok
  pl: magas vérnyomás, fejfájás, migrén, megfázás, asztma, allergia, alvásproblémák, emésztési rendellenességek, székrekedés, hasmenés, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, túlsúly…
 • nőgyógyászati problémák
  pl: menstruációs zavarok, meddőség, ciszta, mioma, változókori tünetek…
 • neurológiai eltérések
  pl: depresszió, pánikbetegség, stressz, memóriazavarok…
 • parkinson kór, meniére szindróma
 • sugárterápia és kemoterápia utáni rehabilitáció elősegítése

Az akupunktúrás kezeléseket minden esetben egy kivizsgálás előzi meg, amely a Hagyományos Kínai Orvoslás metodikája szerint történik. A Kivizsgálás időtartama kb 30 – 40 perc. Rendelőnkben a kivizsgálás része egy ingyenes harmonizáló akupunktúrás kezelés is. Az akupunktúrás kezelés időtartama: 30 perc/alkalom.

Forduljon hozzánk bizalommal, szeretettel várjuk rendelőnkben egy állapotfelmérésre! Foglaljon időpontot kivizsgálásra a +36 30  69 79 121 telefonszámon, vagy írjon nekünk üzenetet!