Kivizsgálás

A Hagyományos Kínai Orvoslás tapasztalati módon összeállított jellemző tünetcsoportok alapján képes behatárolni az esetleges betegség jellegét, az eredeti probléma helyét, okát.

Ehhez meg kell tudni a jellegzetes élettani folyamatok állapotát, jellemzőit. A kivizsgálás során szemrevételezéssel, célzottan feltett kérdésekkel, a tünetek felsorakoztatásával lehet leszűkíteni a lehetséges okokat egészen addig, amíg kiderül a probléma eredendő oka.

A részletek tovább tisztázhatók a pulzus vizsgálatával és a nyelv elemzésével. A HKO szerint ugyanis a belső szervek és testnedvek állapota és folyamatai nyomon követhetők a pulzusokon, ami ebben az esetben nem csupán egy pulzusszám, hanem több tulajdonsága meghatározható: mély/felszínes, lassú/gyors, feszes/puha stb.

A nyelv állapota, formája, az egyes területeinek színe és lepedéke is fontos információkat mutat a belső szervek állapotáról.

A HKO tapasztalati rendszere jól leírja az egyes jellemző tünetek lehetséges okait és a vizsgálatok előrehaladtával lehet egyre szűkíteni a kiváltó okokat.

A felállított diagnózis a szervek energiaállapotára, esetleges működési rendellenességeire, a kiváltó  mentális okokra ad útmutatást.

A kivizsgálás részletes adatait jegyzőkönyvben rögzítjük. A pontos diagnózis birtokában lehet összeállítani egy személyre szabott kezelési tervet.

A Kivizsgálás időtartama: 30 – 40 perc

Rendelőnkben a kivizsgálás része egy harmonizáló akupunktúrás kezelés is.

Forduljon hozzánk bizalommal, szeretettel várjuk rendelőnkben egy állapotfelmérésre! Foglaljon időpontot kivizsgálásra!