Aranyér gyógyítása a HKO módszereivel

Az aranyér a végbélnyílás körül vagy a végbél alsó szakaszában kialakuló elváltozás. Viszketéssel és fájdalommal járó probléma, amikor ezek az erek kitágulnak, begyulladnak. Létrejöttét felgyorsítja a kötőszövetek gyengesége, ami alkati tényezők miatt vagy akár az életmódunkból fakadó szerzett tényezők következtében is kialakulhat. Fontos azonban tudni, hogy megfelelő életmóddal, szokásokkal sokat tehetünk az aranyér kialakulása ellen.

Czeglédi István hagyományos kínai orvos írása.

Az aranyér kialakulásának lehetséges okai 

A vénás nyomás növekedését, a végbél környéki kötőszövetek gyengülését és ezzel az aranyerek kialakulását az alábbiak okozhatják:

  • székrekedés, az erőlködés miatt
  • hasmenés, a túl gyakori székletürítés következtében
  • túlzott ülőmunka
  • sportolás, pl. lovaglás, cipekedés, hajlongás
  • erőlködő köhögés, főleg elhúzódó légúti betegség esetén
  • terhesség, mivel a méh nyomása megnövekedett erővel hat a kismedencei vénákra, valamint a szülés során a hasprés is okozhatja

Az aranyér rizikó faktoraként különösen fontos megemlíteni a helytelen táplálkozást. A puffasztó ételek (pl. hagyma, káposzta), a sok cukor és állati zsiradék fogyasztása, valamint a rostokban szegény étrend növeli a kockázatot, éppen annyira, mint a túl kevés folyadék fogyasztása.

A hagyományos kínai értelmezés szerint a fenti okok oda vezetnek, hogy a végbél körüli erek duzzadtak és gyulladásban vannak. A folyamat nem független a lép állapotától, az aranyér kialakulásánál mindig tetten érhető a lép gyenge működése.

Hogyan kezeli az aranyeret egy hagyományos kínai orvos?

A hagyományos kínai orvoslásnak megfelelő módszerei vannak az aranyér gyógyítására, a gyulladás csökkentésére és az erek erősítésére. Ezek az eszközök az akupunktúra és a megfelelően kiválasztott gyógynövények. Ezek az módszerek eredményesen kezelik a kiváltó okokat, ezáltal képesek megszüntetni a kellemetlen tüneteket is.

Az aranyér otthoni kezelésének lehetősége lehet többek között egy 15 perces nyugtató meleg fürdő. Ez nemcsak a fájdalmat és az irritációt csökkenti, hanem a keringés helyi javításával segít az aranyér kezelésében is.

Fontos figyelni arra, hogy a gyulladt terület mindig száraz legyen, törölje le a nedvességet a duzzadt szövetektől. Az aranyér elleni vadgesztenye krém csökkentheti az égő érzést az érintett területen. Aloe verát tartalmazó kenőcsök használata is javasolt. Ügyeljen arra, hogy az érintett területet naponta kétszer óvatosan tisztítsa meg és kezelje az aranyér krémmel.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és jelentkezzen be hozzánk állapotfelmérésre, hogy segíthessünk leszámolni az elhúzódó aranyérrel!

Kapcsolatfelvétel

Küldjön nekünk üzenetet, kérjen visszahívást.