Depresszió, pánikbetegség, szorongás – B. Éva története

Éva Amerikában él, egy évig Magyarországon tartózkodott és ezalatt az idő alatt kereste föl a rendelőnket. Hosszú idő óta depresszióval és szorongással küzdött, amikor a rendelőnkbe került. Amerikában a barátai közül sokaknak segített az akupunktúra a gyógyulásban és gondolta, Ő is tesz egy próbát. Kitartóan járt a kezelésekre, igyekezett betartani a Doktor úr ajánlásait és hamarosan jöttek is az eredmények. Rendelőnkben minden esetben igyekszünk komplexen, a Hagyományos Kínai Orvoslás minden területét lefedve segítséget nyújtani a gyógyulni vágyóknak. Nincs ez másképp a depresszió kezelése során sem. Ez esetben az akupunktúra és TuiNa masszázs alkalmazásával tudtunk segíteni a páciensünk panaszain. Következzen most Éva története.

„Azért mentem el a rendelőbe, mert depressziós és pánikbeteg voltam. Voltak szorongási tüneteim, vagy fáradt vagy álmatlan voltam és rossz volt a közérzetem. Nem bírtam a munkámra fókuszálni és a tétlenség miatt híztam is.

A kezelés során kaptam akupunktúrát, masszázs terápiát és lelki segítséget.

Fogyás és kevesebb álmatlanság voltak a legnagyobb változások amit éreztem a kezelés alatt. Januárban kezdtem a kezeléseket és már májusra leadtam 10 kilót. Addigra a szorongási tüneteim is teljesen elmentek.

Nagyon ajánlanám mindenkinek a kínai akupunktúra orvoslást!

Egy rendelő, ahol három féle terápiával rendelkeznek, így minden oldalról meg lehet közelíteni a lelki és testi problémákat.

Nekem az volt a különlegesen jó, hogy egy rövidebb terápia hosszú távra készített fel a nehéz problémák szembesülésével és rengeteget segített a negatív önértékeléssel kapcsolatban.

Bocsánat, egy kicsit szégyellem, hogy ilyen rosszul fogalmazom a magyart.

Egy gyönyörű, kényelmes és tiszta rendelő, ahol mosolyogva és nyíltan fogadnak.”

Köszönjük szépen Évának, hogy megosztotta velünk történetét!

A depresszió, pánikbetegség és szorongás kiváltó okai

A nyugati értelmezés szerint a szóban forgó mentális betegségek kiváltó okai lehetnek a stressz, a hosszan tartó gyógyszeres kezelés, a súlyos és elhúzódó betegségek, valamint az örökölt hajlam.

A Hagyományos Kínai Orvoslás értelmezése ettől eltérő, azt mondja ki, hogy minden visszavezet a fontos szervek működési rendellenességére. Bár valóban állhat a háttérben stressz vagy hosszan tartó gyógyszer szedés, ezek a tényezők is a belső szervekre hatnak kedvezőtlenül. Azonban leggyakrabban az érzelmeink befolyásolják a szervek működését, a hosszan tartó érzelmi zavarok könnyen kialakíthatnak energia zavart, az pedig pedig egy idő után fizikai tünetek kialakulásához vezet, ezek megjelenését nevezik betegségnek.

A leggyakoribb érzelmi hibák, amelyekkel ha gyakran találkozunk akkor ártanak a szervezetnek:

  • a harag, elégedetlenség sérti a májat
  • a hosszantartó félelem károsítja a vesét
  • a túlzott töprengés, aggodalmaskodás gyengíti a lépet
  • az aggódás vagy túlzásba vitt öröm sérti a szívet
  • a bánat a tüdőt gyengíti

Mit tehetünk, ha felmerül valamilyen mentális zavar?

Először is, egy nyugodtabb pillanatban végig kell gondolni, hogy most ez van, ebből a helyzetből kell magam kihúzni. Be kell látni, hogy ha szükséges, szakember segítségét kell kérni ehhez. 

A depresszió enyhe, kezdetleges tüneteinek kezelésére elegendő lehet a sportolás, séta a természetben vagy társaságban töltött idő. 

Szorongás esetén a legjobb megoldás szembenézni a félelmekkel, így megszüntethetőek. Ehhez célszerű szakember segítségét kérni, akivel közösen ki lehet deríteni a felhalmozódott félelem okát.

A pánikroham általában váratlanul érkező helyzet. A legtöbb esetben a fő problémát a halálfélelem okozza – de nem olyan könnyű meghalni. Megoldás lehet egy nyugodt helyen meginni 1-2 pohár vizet. Ha tudjuk, hogy előfordulhat velünk, megfelelő légzőgyakorlatokat kell megtanulnunk, amiket roham esetén alkalmazhatunk.
A gyorssegély egyik akupresszúrás pontja a Ren Zhong pont.
RenZhong akupresszúrás pont. Ajánlaott alkalmazni depresszió, pánikbetegség, szorongás esetén.

Sokat segít a csikung, jóga, tai chi gyakorlása, illetve a meditáció.

Akupunktúrával a mentális betegségek ellen

A hajszálvékony, egyszer használatos tűk segítségével lehet kezelni a meridiánokban mozgó energiát. A megfelelő pontok stimulálásával elérhető, hogy ahol megakadt az energia, ott a pangás megszűnjön, ahol kevés van ott pótolni lehet, ahol pedig feleslegesen sok, onnan el lehet vezetni. Akupunktúrás kezelés során a megfelelő pontokkal hatni lehet az érzelmi (mentális), az energetikai és a fizikai állapotokra is.

Ne engedje, hogy az életét befolyásolja a depresszió, a szorongás vagy a pánikbetegség! Vegye fel velünk a kapcsolatot és jelentkezzen be hozzánk állapotfelmérésre!

Kapcsolatfelvétel

Küldjön nekünk üzenetet, kérjen visszahívást.