Migrén kezelése gyógyszerek nélkül? – P. Tamara története

A migrén és egyéb típusú fejfájás többféle formában zavarhatja mindennapjainkat. Aki elég érzékeny, még kisebb időjárás változásokat is megérez. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint minden fajta fájdalom oka az energiaáramlásban bekövetkező valamilyen blokk, ami akadályozza az áramlást. A fejfájásnál nem feltétlenül a fejünkben van az elakadás – nem kell azonnal pánikba esni. A migrén akupunktúra segítségével sikeresen kezelhető. Olvassa el Tamara történetét!


„Több mint 15 éven keresztül szenvedtem migrénes fejfájásokkal, havonta többször, 2-3 napon keresztül. Több orvosi kivizsgáláson vettem részt, külföldön is, de csak annyit tudtak mondani, hogy örökölhettem és rendszeres gyógyszeres kezeléssel csillapíthatom a tüneteket. Én nem akartam örök életemben gyógyszereken élni pláne úgy, hogy ezzel a probléma nincs megoldva. Így is rengeteget költöttem fájdalomcsillapítókra, tapaszokra, gyógypárnákra. Amik szintén nem segítettek, csak néha enyhítettek a szenvedésemen. Édesapám hallott az akupunktúra jótékony és sikeres hatásairól egykori kollégájától, és az Ő inspirálására mentem el  a rendelőbe.

A konzultáción egyből sikerült rávilágítani arra, hogy hol van felborulva a testi – lelki egyensúly és hol van elakadva az energiaáramlás a testemben. Nagyon örültem, hogy valaki, mindenféle műszerek és különösebb tortúra nélkül, végre rávilágított a problémára és nem a tüneteimet akarta enyhíteni, hanem komoly tudással és tapasztalattal kijelentette, hogy maximum 20 kezelés után megszűnik a migrénes fejfájás. Nem akartam hinni a fülemnek és annak ellenére, hogy rettegek a tűktől, akkora bizalmat tudtam a Doktor úr szavaiba fektetni, hogy azonnal el akartam kezdeni a kezelést. A konzultáció után jár ajándékba egy „próbakezelés”, úgyhogy belevágtunk.

Már az első kezelésen nagyon furcsán éreztem magam. Melegséget éreztem a testemben, tetőtől talpig bizseregtem és éreztem, hogy lentről felfelé valami áramlik bennem. A kezelés után még órákig éreztem ezt a fura bizsergést, olyat, amit akkor érez az ember, amikor nagyon boldog, vagy valami jó dolog történik vele és az egész teste – lelke élvezi ezt. A 3. kezelés végéig nem is igazán tudtam az érzéssel mit kezdeni, furcsa volt, hogy minden alkalom után örömtáncot jár a testem és megkérdeztem, hogy ez normális-e, hogy ennyire intenzíven reagál a testem még a kezelések utáni órákban is. Mosolyogva megnyugtattak, hogy teljesen normális és örüljek neki, mert nem mindenki éli meg ennyire erőteljesen az első pár alkalmat és ez azt jelenti, hogy a testem azonnal reagál a kezelésekre, tehát gyógyulok és áramlik az energia.

A 4. alkalom után pár nappal volt egy erősebb fejfájásom, olyan, amit már nem neveznék migrénnek, ezt jeleztem a Doktor úr felé és örömmel konstatáltuk, hogy már most sokat javult az állapotom, ha nem éreztem a szokásos migrénnel járó szenvedést. Igazából örültem, hogy az eddigiekhez képest csak ennyire jött ki rajtam a fejfájás és boldog voltam, hogy ilyen rövid idő alatt is érezhető lett a javulás.

Mellékesen megjegyezném, hogy a kezelések ideje alatt nemcsak a migrénemre koncentráltunk, hanem bármi problémámra, ami felszínre került. Például a szokásos éves szeptemberi tüszős mandulagyulladásom, ahogy bejelentkezett, azzal a lendülettel meg is gondolta magát, mert egy napot nem kapott arra Doktor úrtól, hogy lázba hozza a testemet és antibiotikum kúrára legyek ítélve. De lehetett szó megfázásról, fáradtságról, puffadásról vagy bármi kisebb nagyobb panaszról, az akupunktúra és Doktor úr mindig készségesen segített.

Október végén sikerült eljutnom a 10. alkalomhoz. Miután már annyira jól éreztem magam a testemben hetek óta tünetmentesen, hogy kértem az akupunktúrás kezelés szüneteltetését. Úgy éreztem, készen áll a testem arra, hogy öngyógyító folyamatokat végezzen.

Szuperül vagyok azóta is olyannyira, hogy eddig sem migrén, de még csak a front hatására keletkező fejfájásaim sem kívánják háborgatni nyugalmamat.

Köszönöm Eszternek a vidám fogadtatást, a figyelmességet és a szuper beszélgetéseket.

Köszönöm Doktor úrnak az energiát, a figyelmességét, a tudását és mindent, amit a gyógyulásomba fektetett.”

 

Köszönjük szépen Tamarának, hogy megosztotta velünk történetét!

A migrén és egyéb típusú fejfájás lehetséges okai

A fájdalom jellege szerint lehet pl. tompa-, éles-, vagy szúró, ezek a tünetek pedig arra utalnak, hogy az érintett szerv alulműködik vagy túlzott energia mozgás van. A problémák kiváltó okai között találunk külső- és belső okokat is. Sokszor járhat pl. a megfázás fejfájással is, az erős huzat vagy szél önmagában is okozhat fejfájást. Ezért fontos védeni vesénket, nyakunkat, és fejünket is a hideg szeles időben.

A belső okok között igen gyakori a máj- vagy epehólyag- vagy a gyomor rendellenes energia állapotából adódó fejfájás, de kiváltó ok lehet a lép- vagy a vese alulműködése is. A belső okok általában érzelmi vagy étkezési problémákra vezethetőek vissza. Táplálkozzunk ezért az ideálishoz közeli módon és ne őrizgessünk haragot magunkban, ne töprengjünk hiábavaló dolgokon.

Fontos, hogy amennyiben erős és makacs a fejfájás és hosszú ideje nem javul, érdemes kivizsgáltatni az okokat. Fontos lenne néhány ellenőrző vizsgálatot elvégeztetni : mérni a vérnyomás változását, rutin vérképet csináltatni, esetleg egyéb vizsgálatot, mint CT, EEG, TCD (Trans Cranalis Doppler).

A diagnózis felállítása során meg lehet határozni a kiváltó okokat és célzott kezeléssel – akupunktúra, gyógynövények – meg lehet szüntetni a blokkokat és helyre lehet állítani az energiák egyensúlyát.

Ne engedje, hogy a migrén tönkretegye a napjait. Szüntesse meg panaszait a Hagyományos Kínai Orvoslás eszközeivel! Szeretettel várjuk rendelőnkben egy kivizsgálásra! 

Kapcsolatfelvétel

Küldjön nekünk üzenetet, kérjen visszahívást.