Vastagbél daganat – R. Andrea története

Andrea egy 40-es évei közepén járó fiatal nő, aki egy lesújtó diagnózissal a kezében érkezett a rendelőnkbe. 4. stádiumú vastagbél daganatot diagnosztizáltak nála és azonnal sztóma kialakítására volt szükség. Nagyon le volt gyengülve és teljesen érthető, hogy kétségbe volt esve.  Jó volt látni, ahogy az akupunktúrás kezelések hatására erőre kapott, a kemoterápiás kezelések ellenére kiváló fizikai állapotba került. Lelkesen járt a kezelésekre, nagyon akarta a gyógyulást és a nehéz időszakokban is erős tudott maradni. Szeretettel ajánljuk a történetét.

 

Czeglédi Doktor Urat egy barátnőm ajánlotta, amikor kiderült, hogy 4. stádiumú vastagbél daganatom van májáttétekkel és nyirokrendszeri érintettséggel. A sztómát a diagnózist követő 4. nap kialakították. Még azon a héten fogadott Doktor Úr az esetem súlyosságára való tekintettel a szokásos rendelési idő előtt, hogy a kemoterápia előtt mihamarabb el tudja Ő is kezdeni a kezelésem.

Soha nem felejtem el az első találkozásunkat. Én akkor már a hónapok óta fennálló tünetek miatt nagyon le voltam gyengülve, kísérővel érkeztem, mint akkortájt mindenhová. Beszélgettünk, majd elhangzott egy mondat Doktor Úr szájából: „hát, a sejtburjánzás az esetek többségében már a szervezet gyógyító működésének jele…” azt éreztem, hogy ott és akkor megnyugodtam.

Az onkológia lemondott rólam. Első-, másod-, többed vélemények: sajnos mindenhez túl késő van, nem lehet tudni, hogy meddig élek: hónap vagy évek, de azt sztómával kell leélnem, és sohasem leszek műthető. Ha az ember ilyen diagnózist kap, óhatatlanul mindent kipróbál, ami nem tűnik oltári nagy ostobaságnak és anyagilag megengedheti magának…

A diagnózis utáni zuhanásban a sztómát kialakító orvos tartott fenn. Neki köszönhetem, hogy nem lettem egy nyugtatókon élő valaki. Valahogy éreztem, hogy holisztikusan kell ezt a dolgot kezelni, így a bátyám barátjára, Janira (immunológia/biorezonancia) és Czeglédi doktorra bíztam magam, hogy megkapjak minden olyan támogatást, amire a szervezetemnek szüksége van ahhoz, hogy helyreállítsa önmagát, illetve a többszázórányi kemoterápiás kezelések mellékhatásait tompítsák. Jani kéthetente „mért” a műszerekkel és adott tanácsot, Czeglédi doktor úr heti háromszor kezelt akupunktúrával, kivéve a minden második heti szerdákat, amikor kemoterápiát kaptam.

A diagnózis előtt a covid helyzet miatt lassan mentek a kivizsgálások, így a kemoterápiát egy nagyon legyengült állapotban (tünetek, sztómaműtét) kezdtem el, de míg mindenki más általános állapota romlani kezd általában a kemoterápia alatt, nekem napról napra javult. A több századik órányi kemo után sem romlott a vérképem: semmi gond nem volt az áttétes májam működésével és fittebbnek éreztem magam, mint valaha.

Nyár elején diagnosztizáltak és kezdődtek a kemoterápiás és akupunktúrás kezelések. Mivel a nyár a pihenés ideje, volt egy-egy hét, hogy szabadság miatt Czeglédi Doktor Úr szüneteltette a rendelést. Az első szünet hetében szokatlanul rosszul voltam a kemoterápia után. Először nem is értettem, hiszen egyáltalán nem volt ez jellemző… aztán később mikor újra jött egy hét szünet már tudtam, hogy ha kimarad két-három akupunktúrás kezelés, akkor másképpen kell terveznem a kemoterápiás kezelések utáni napokat.

Egyszer Doktor Úr megkérdezte a sztómára mutatva, hogy ezt mikor teszik vissza. Mondtam neki, de hát Doktor Úr soha, mire olyan tekintet volt a válasz, ahonnan tudtam, hogy ő már nagyon jó állapotban lát, mint ahogy éreztem is magam…. Miután az általános állapotom rendeződött és már tényleg nagyon jól éreztem magam, kérdeztem Tőle, hogy nem lehetne-e arra szúrni, hogy a kemótól ne hulljon annyira a hajam, mondta dehogynem. Majd a kemo által elvitt menzeszemet hozta vissza mintha mi sem történt volna…. (mikor szóltam, hogy egyébként nem menzeszelek, mondta, hogy hát ez így nincs jól, kaptam pár tűt pár szokatlan helyre, és alig értem haza… a menzeszem azóta is rendben van…)

A diagnózis után 8 hónappal az ország egyik legjobb onkosebésze sikeresen megműtött: eltávolította az ökölnyi szigmabéldaganatomat, kivette a jobb petefészkemet és a vakbelemet, eltávolította a hasüregi nyirokcsomókat, levette a májáttéteket és bezárta a sztómát.

A bátyám barátja, Jani a lábadozási idő alatt házhoz jött a műszerekkel, mért és tanácsot adott, ami úgy kezdődött, hogy: „amint tudsz menj vissza Czeglédi Doktor Úrhoz és folytasd az akupunktúrás kezelést, az most a legfontosabb”. Természetesen visszamentem… és azt gondolom, hogy amíg élek és módom lesz rá, ha nem is annyira gyakran, mint a műtét előtt, de mindenképpen rendszeresen járok majd Doktor Úrhoz, mert érzem és tudom, hogy egyszerűen nem tudunk a mai világban tökéletesen táplálkozni, élni így szüksége van a szervezetünknek támogatásra. Illetve tudom, hogy Doktor Úr hamarabb fogja látni, ha valahol nem jól működik, mint ahogy én azt fizikailag megérezném, és mindig könnyebb valamit csírájában elfojtani.

A szakmai hozzáértésen túl a másik kiemelten fontos dolog – azt gondolom mindenki számára – az emberi oldal. Doktor Úr természete, megnyugtató szavai, kisugárzása és finom humora, Eszter kedvessége, folyamatos odafigyelése és Zsuzsi anyáskodó természete… mindez csodás és jól megközelíthető helyszínen… Tökéletes környezet én számomra az egyik legjobb hely, ahol szeretek lenni…

Őszinte szívemből ajánlom a Zhong Yuan Hagyományos Kínai Orvosi Rendelőt Mindenkinek!

Köszönjük Andreának, hogy megosztotta a történetét!

Rendelőnkben többször megtapasztaltuk már, hogy kemoterápiás kezelések mellett az akupunktúra nagyon sikeresen tudja támogatni a szervezet működését. Egy korábbi páciensünk, Péter is leírta a történetét.

Tegyen Ön is az egészségéért a Hagyományos Kínai Orvoslás eszközeivel! Szeretettel várjuk rendelőnkben egy állapotfelmérésre! 

Kapcsolatfelvétel

Küldjön nekünk üzenetet, kérjen visszahívást.