Miként segít az akupunktúra allergia esetén? – Lilianna története

A nyugati orvosi értelmezés szerint a belélegzett pollenek gyulladásos folyamatokat okoznak, amik allergiás reakciót váltanak ki. Amennyiben azonban az un. immunrendszer megfelelően erős, ezek a tünetek nem okoznak túlzott reakciót, a szervezet védekező mechanizmusa csöndben lekezeli az allergia tüneteit.

Czeglédi István hagyományos kínai orvos írása.

Miért alakul ki az allergia?

A Hagyományos Kínai Orvosi megközelítésben az immunrendszer gyengesége olyan szervi energiahiány, ami elsősorban a tüdő, máj és a lép (esetenként a vese) hiányos működésének következménye lehet.

A tavasszal jelentkező allergiás tünetek legfőbb okai a HKO szerint az, hogy a télen legyengült szervezet nem ad megfelelő választ a külső hatásokra (mint pl. a hideg, szél, pollen irritáció, stb.) .

– Tavasszal különösen érzékeny a Máj. A máj energiájának rendellenes feltörése a tavaszi pollen allergia kialakulásának egyik oka lehet. Elsősorban akkor kell erre gondolni, amikor a fellépő allergiás tünetek közül a szem viszketése, pirosodása a legjellemzőbb.

– A külső hatások közül – ilyenkor tavasszal – talán a legfontosabb a szél, mint ártó tényező. Lengébben öltözve a szél könnyebben megtámadhatja a testet, a belsőbe hatolva gyengítve a Tüdő funkcióit. A tüdő így nem látja el megfelelően a légzéssel kapcsolatos feladatait, ami könnyen vezet allergiás tünetek megjelenéséhez. Amikor a torok viszketése, az orrfolyás, tüsszögés a jellemző tünet, akkor többnyire a tüdő hiányos energiaállapota az allergiás tünetek oka.

– Az allergiához vezethet a Lép hiányos állapota is. A lép ugyanis az allergiás válaszreakciókban nélkülözhetetlen antitestek képzésében játszik fontos szerepet. Amennyiben a lép gyenge, a szervezet nem képes megfelelő ellenreakcióra.

Allergia megelőzésének módja

A legjobb, ha a szokásos problémás időszak előtt 1,5-2 hónappal felkészítjük a szervezetet a várható hatásokra. A tavaszi megelőzés jól működő technikája az akupunktúra.

A kezelések hatására a régóta fennálló allergia tünetei az első szezonban 60-70%-al csökkenthetőek, további 1-2 szezon alatt pedig teljesen tünetmentessé lehet tenni.

Kedves páciensünk, K. Lilianna története:

A több évtizede gyötrő allergiával küzdöttem, ami az elmúlt években elhatalmasodott rajtam. Kedves munkatársam, Ági javasolta, hogy próbáljam meg a kínai orvoslás szerint alkalmazott akupunktúrát. Így kerültem a Doktor úrhoz.

Az ott tartózkodásom során mindig nagy odafigyelést kaptam, kedvességgel és szakértelemmel. A kezeléseket változóan viseltem, voltak könnyebb alkalmak, és voltak nehezebben viselhetőek. Ezúton is köszönöm a doktor úr türelmét és megértését.

A kezelések során minimális tüneteim voltak, azonban a 30 alkalom letelte után ismét előjöttek, erősödtek az allergia tünetei. Doktor úr biztosított afelől, hogy szervi gondok már nem okozhatják ezeket a tüneteket, valószínűleg belső, feldolgozandó problémákkal kell megbirkóznom.  

Azóta ezeket a problémákat leküzdöttem, feldolgoztam, és tünetmentesen élhetem a mindennapjaimat.

Őszintén nagyon hálás vagyok Eszternek a törődésért és Doktor úrnak a gyógyulásomért! Köszönöm!

Számoljon le az allergia kellemetlen tüneteivel a Hagyományos Kínai Orvoslás segítségével! Vegye fel velünk a kapcsolatot és jelentkezzen be hozzánk állapotfelmérésre!

Kapcsolatfelvétel

Küldjön nekünk üzenetet, kérjen visszahívást.