Napallergia hatékony gyógyítása – B. Katalin története

Az allergia korunk egyik népbetegsége. A különböző allergiák sok-sok ember életét keserítik meg nap mint nap. Az ételallergia vagy a pollenallergia gyakran emlegetett típusai, de a napallergiáról ritkábban lehet olvasni, hallani. A napallergia a bőr kórosan megnövekedett fényérzékenysége, amely tavasztól őszig sok kellemetlenséget okoz az érintetteknek. Számukra gyakran csak a zárt tér jelenthet megoldást, ha nem szeretnének szenvedni a kellemetlen bőrtünetektől.
Korábbi posztjainkban már olvashattak róla, hogy miként segít az akupunktúra az allergia leküzdésében. Most Katalin történetét olvashatják arról, hogyan sikerült megszabadulnia a kínzó napallergiától.

“Nagyon erős napallergiával küzdöttem évek óta. A mellkasomat, de tavaly és idén már a nyakamat, homlokomat, hátam felső részét is ellepték az égő, viszkető, bizsergő hólyagocskák. A helyzet évről évre rosszabbodott.

Külső, „tünetelnyomó” kezelés számomra – tudatosságra nyitott, egészségtudatos és preventív gondolkodású, önmagáért felelős emberként – szóba sem jöhetett.

Egyszerűbb lett volna lehet, szteroidos krémekkel kenegetni, vagy erős allergiakezelő gyógyszereket bevetni, de nem voltam képes rá.

Lelki síkon kezdtem el önmagamban dolgozni, mivel pontosan emlékszem az első esetre, amikor megjelentek rajtam a csalánkiütések. Teljesen új jelenség volt, és nagyon aktívan ellepte a bőrömet. Kétségbeesve rohantam a bőrgyógyászhoz aki az említett készítményeket javasolta, és kész…

Az a lelki helyzet (csalódás, sokk) azóta elmúlt, feldolgozással együtt, és hasonló sincs jelen az életemben, a testem mégis emlékszik, elraktározta az infót, és napsugárra mindig „meg akar védeni” attól a borzalma hatástól, hiába már nincs is rá szükség. 🙂 

Nyilván ettől összetettebb az okfeltárás, de ahhoz a részhez én már nem értek, ezért is kerestem fel a Zhong Yuan kínai orvosi rendelőt. Csak egy sima Google kereséssel kezdtem, 2-3 megtekintés után pontosan éreztem, ott a helyem.

Nagyon elszántan érkeztem az első kivizsgálásra, ami felettébb kielégítő volt számomra. Még soha egyetlen orvos sem vizsgált ennyire ENGEM, ennyire a részletekbe menően és a legmélyebb alapossággal. Emlékszem, még kicsit zavarba is jöttem.

A diagnózis után egyből elkezdtük a kezeléseket, amik egyébként számomra szintén megterhelőek voltak: tűfóbiásként 5 perc alatt leizzadtam és stresszeltem, de a beszúrások után mindig el tudtam lazulni és hagytam, hogy dolgozzanak a tűk és az akupunktúrás pontok. Éreztem azt is, hogy biztonságban vagyok, bármilyen kellemetlenség esetén szólhatok, vagy volt hogy szólnom sem kellett, doktor úr magától észrevette és segített.

Minden kezelésnél éreztem, hogy gondosan felépített, megtervezett folyamatban van részem, tudatosan választott pontok kaptak tűt.

Idővel a kellemetlenség is enyhült, illetve igazi terápia maga az a rész is, hogy az az „üres idő” amit máskor az ember – sajnos – telefon nyomkodással, reagálgatásokkal tölt, most csendben, magányban, mozdulatlanul telt. Nagyon jót tett a testemnek-lelkemnek egyaránt.

A 7. kezelésig nem igazán volt jelentős változás, sőt, a 8. alkalomnál kicsit mintha be is lobbant volna a tünet. Emlékeztem, hogy a kivizsgálás során volt erről szó, reagálhat így a test, sőt, normális egészséges reakció.

És akkor történt a csoda! 🙂 Ezután az eset után azóta többet nem láttam, nem éreztem hólyagocskákat, de még bőrpírt sem, semmit!

A kezelés végső szakaszában megjártam Spanyolországot: minden nap más tengerpart, élén erős napsütés 38 fokok, és csak egyetlen estén voltak nagyon enyhe tünetek amik reggelre felszívódtak teljesen. 🙂

Hozzá kell tennem, hogy heti 3 alkalommal jártam, szinte egész nyáron át, de teljesen megérte. Tudom azt is, hogy ez hosszútávú gyógyulást hoz nekem.

Szeretném kiemelni, hogy az egész rendelőben, a belépéstől a távozásig csak kedves, őszinte, bíztató tekintetekkel és kommunikációval találkozom, és a gyógyító szándékot szó szerint a bőrömön lehet érezni.

Köszönöm a Doktor úr szakértelmét, tudását és ráérzését, empátiáját. Enélkül nem ment volna.

Remélem nem lesz panaszom, ami miatt újra jelentkeznem kellene, de bármilyen probléma esetén ide fordulnék elsőnek, és ismerőseimet is bátran, szeretettel irányítom a rendelőbe.

Olyan nehéz a mai világban egészségesnek, „tisztának” maradni, én nagyon boldog vagyok hogy a Hagyományos Kínai Orvoslás mellett tettem le a voksomat, ezzel a hosszú távú életemért is felelősséget vállalva, gyógyszer és szermentesen gyógyultam. Ez a befektetett energia és idő jutalomként visszajön :)”

Köszönjük szépen Katinak, hogy megosztotta velünk történetét!

A napallergia kellemetlen tüneteit sikeresen tudjuk gyógyítani az akupunktúra segítségével. Vegye fel velünk a kapcsolatot és jelentkezzen be hozzánk állapotfelmérésre!

Kapcsolatfelvétel

Küldjön nekünk üzenetet, kérjen visszahívást.